2013. április 6., szombat

Now it's clear as this promise, that we're making two reflections into one

Sziasztok skacok!
Úgy tűnik, hogy jó döntés volt ez a Candida-diéta. Most már leírom, hogy tulajdonképpen miről is szól ez a dolog. Van ez a candida nevű mocsok kis rohadék, ami mindenkiben benne van, ofkorsz. Van egy pont azonban, mikor legyengül az immunrendszer, és ekkor lép be igazán a képbe ez a kis élősködő gomba. Túlzott elszaporodásának egyik tünete természetesen az elhízás, de ezen kívül hajhullást, bőrpanaszokat, meg kábé még millió dolgot okozhat. Na már most, mielőtt félreértenétek, eszemben sincs erre fogni az elhízásom. :D Pusztán szeretném, ha tisztában lennétek a gomba természetével. Ez a candida szénhidráttal táplálkozik.

Ebből adódóan a candida-diéta alapja a keményítők, a cukrok, az élesztő minden formájának a megvonása. Teljes megvonása. Ez nem egy két hetes diéta, nem is 90 napos, általában 3-6 hónapig tart, de egyeseknél 2 évig is. Lényegében pont úgy néz ki, mint egy hagyományos testépítő diéta, azzal a kivétellel, hogy a tejtermékek elég nagy hányada ezúttal határozottan tiltott.
Az étkezés alapjait a zöldségek, a gyümölcsök, a fehér húsok, a sajtok egy része, és a rizs adják, és ezeknek gyakorlatilag bármilyen formája. Tehát tiltott a kenyér, a péksütemények, a lisztes dolgok, a tej, a tészták, a gyümölcsök egy része, gyümölcslevek, üdítők, édességek, és minden ehhez hasonló. Mint látjátok, tényleg gyakorlatilag egy az egyben ugyanaz, mint az általánosan elfogadott, és hatásosnak mondott diéták.
98 %-át az elmúlt egy hétben nagyon szigorúan tartottam is, annyi kivétellel, hogy a kávét néhány csöpp tejjel iszom (pusztán azért, mert a szimpla fekete kávétól állandóan pofán akartam hányni a laptopom), idővel igyekszem ezt is elhagyni. Teljes szénhidrát megvonás van.
Az egy hét eredménye -5 kg, ami nyilván a hirtelen elvonásoktól van, azt gondolom, hogy reálisan 8-10 kg után meg kell hogy torpanjon egy kicsit. Ezen a ponton fogom edzéssel újra munkára ösztönözni az anyagcserém. Egyelőre úgy tűnik, hogy kurva jól működik a dolog, energikus vagyok, ritkán megkívánok ezt-azt, de többnyire elütöm valami hatalmas blődséggel a kívánósságot, és jól túl vagyok rajta. Úgy látom, hogy korrektül tartható a dolog, nem akarok mindenáron belehalni, nem is érzem kibaszásnak, hogy így kell kajálnom, sőt, kifejezetten élvezem. Tök jókat eszem, és jól is érzem magam.
Holnap megyek a Tabánhoz (az egyetlen kizáró tényező a szakadó eső lehet), és beindulnak az edzések. A mindennapi munkát még szoknom kell, időbeosztás ügyileg, de azt hiszem hamarosan ebbe is belerázódom.

Holnap országos fegyenc találkozó lesz a Thor Gym-be, amire ha a jó Isten is úgy akarja, akkor el is jutok, talán Kisbogárral (DOLGOZZÁÁÁÁ'!!! :D)
SoulMate is elkezdett diétázni, és hamarosan edzeni is, úgyhogy fontolgatom, hogy ráveszem, hogy dokumentáljuk az átalakulását, és talán néha ő is írhatna, vagy ha más nem, lehozhatnám én a változásait. Évek óta az én szemszögemből láttok mindent, és többnyire fogyózásról van szó, ő viszont tömegel is, és férfi, úgyhogy ő egy egész más fázist mutathatna be. Kérjétek szépen Ti is, hátha sikerül rávenni. :D Az a jó benne, hogy rettentő jó formája van, könnyen fogy, és könnyen alakítható, hamar meglátszik rajta minden. Persze most is jól néz ki :P Nekem mindenképp :D Ha egy kicsit rádolgozik iszonyat jól fog kinézni, igazi álompasi lesz, és ismervén, meg is fogja csinálni. Szóval izgalmas, érdekes tapasztalás lenne. :)
Ennyi voltam mára, üdv!

7 megjegyzés:

  1. Na ez érdekes. Mármint jó lenne ha a srácot is látnánk. Végre egy faszi a Tedwyn!

    VálaszTörlés
  2. Kurva jó ötlet volna egy férfival bővíteni a kört!

    VálaszTörlés
  3. Ezt a féle diétát mikor is beszéltük kedves Xéni? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó-jó, de ennek legalább már van neve. :D
      Tudom-tudom, soha nem mondtál még hülyeséget :) Legyen ez számodra valamiféle elégtétel, hogy tulajdonképpen a végére mindig oda lyukadok ki, hogy az jön be, amit Te mondasz kedves. :)
      És Alex...Kurva jó ez a képed. :)

      Törlés
  4. Dejó, nagyon jól hangzik, várom a fejleményeket :) Bea

    VálaszTörlés
  5. Az elégtétel az az, ha Te leszel elégedett azzal amit csinálsz és lesz eredménye, legyen az bármi!

    VálaszTörlés

About