2012. november 3., szombat

Get ready to fight

A híd a gerinc körüli izmok edzésének művészete.
Na már most, a gyakorlat tök izgi, mert ha valamit, hát akkor ezt biztosan nem láttam még erősítésként csinálni. Btw amúgy sem. "Az erő és az atletikusság szempontjából sokkal fontosab a gerinc, mint a bicepsz."
A híd mindezeket az izmokat és inakat megdolgoztatja


A gerinchez tartozó izmok olyannyira létfontossáúak, hogy ezeknek köszönhetsz nagyjából mindent. Önmagában azt, hogy mozogsz például. Hogy jársz, elfordítod a fejed, felállsz, ésatöbbi, ésatöbbi. Mindezek közül pedig a leges-legfontosabb, hogy ezek az izmok védik a gerincvelőt, aminek többek között az aggyal való kommunikációban van szerepe.
A híd egy nagyon fontos technika, és ahogy a lábedzéseket a fiúk, ezt is méltatlanul elhanyagolják. Sok fájdalomtól megkímélhetnénk magunkat, egy ilyen jelentéktelennek tűnő gyakorlattal.
A híd mindamellett hogy agerincet körülvevő izmokat dolgoztatja, hatással van a kar, és a láb izmaira is, hiszen ezeknek tartó, és toló szerepet szán a gyakorlat.
Azonban ennek a gyakorlatnak is megvannak bizonyos kritériumai, mármint hogy mitől is lesz tökéletes a technika. Wade 4 pontban vázolja a hibátlan hidat.
  1. A gerinc domború, azaz íveltnek kell lennie
  2. A csípőnek magasan  levegőben kell lennie ( a csípődnek magasabban kell lennie, mint a fejed, és a lapockáid)
  3. A karok és a lábak egyenesek. A karok kiegyenesítése általában nem okoz gondot, de a láb egyenessége csak nagy hajlékonyság esetén lehetséges.
  4. A légzés egyenletes és mély. Ha a mellkas merev, a légzés szaggatott lesz. A természetes légzés jól mutatja, mennyire vagy mestere a mozdulatsornak. De sose tartsd vissza a levegőt gyakorlat közben!

És akkor lássuk a híd 10 lépését:
  1. Rövid híd (Cél: 3x50)
  2. Egyenes híd (Cél: 3x40)
  3. Híd szögben (Cél: 3x30)
  4. Híd fejtámasszal (Cél:3x25 )
  5. Fél híd (Cél: 2x20)
  6. Teljes híd (Cél: 2x15)
  7. Falséta-lefelé (Cél: 2x10)
  8. Falséta-felfelé (Cél: 2x8)
  9. Híd hátrafelé (Cél: 2x6)
  10. Hídállásból állásba (Legvégső próba: 2x10-30)
A folytatásban: fekvőtámasz kézenállásból

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

About