2012. november 9., péntek

Van ez a játék...

Szép estét Tedwysek!
A mostani bejegyzéssel kivégezzük a Fegyencedzés rövid ismertetését, és a továbbiakban már saját gondolatokat fogtok hallani ez ügyben. Illetve olvasni. :)
Az utolsó fejezet az edzéstervek. Ha eddig nem tudtál rendszer szerint élni, akkor itt az ideje megtanulnod. Mi kondisok, tudjuk mi az, hogy követünk egy edzéstervet, akár hosszú-hosszú időn át ugyanazt. Tudjuk mi az, grammra kimért étrendet csinálni, és fejből tudni a kalóriatáblázatot. Ez most itt egy picit más lesz, de nem merőben.
Ha fegyenckedni szeretnél, szükséged lesz egy jó edzés programra, amihez mindig, minden körülmények között tartod magad. A lényeg, hogy NE a kifogást keresd, hanem az időt arra, hogy meg tudd csinálni, amit elhatároztál.
Ha edzéstervet szeretnél magadnak gyártani, a két fő szempont, hogy mennyit, és milyen gyakran akarsz edzeni. Ez persze függ sok mindentől. Szabadidő, edzettségi szint, ésatöbbi. Tartsd szem előtt, hogy a minőség sokkal fontosabb a mennyiségnél! Nem az a lényeg, hogy a 26. szériád is letold, hanem hogy azt a hármat, amit csinálsz, azt pakold oda. Wade szerint bemelegítesz, 2-3 sorozat, és that's all...


A könyvben van 5 előregyártott edzésterv...
  1. Friss hús (heti 2 napos progi, kezdőknek ajánlott)
  2. Jó magaviselet (heti 3 napos)
  3. Veterán (heti 6 napos, azoknak, akiknek már van egy alap edzettségi szintje)
  4. Magánzárka (kizárólag haladó, kíváló regenerációs képeségekkel rendelkezőknek)
  5. Supermax (élsportolóknak)
Az öt közül kettőt vázolok, ha valamelyik egyéb érdekel, Tedwy fészen megtaláltok privát üzenetben.
Azt hiszem, hogy a fegyenckedők nagy átlagban két csoportba (edzéstervbe) besorolhatóak. A "Jó magaviselet", illetve a "Veterán" az olvasók nagy részét lefedi, ha jól gondolom.
"Jó magaviselet"
Wade szerint ez az elképzelhető legjobb alapprogram. Rengeteg idő van regenerálódni, egy átlagos, hétköznapi sportoló számára kielégítő lehet, és elvégezhető. A heti 3 nap edzés pedig végképp nem megerőltető.

"Veterán"
A veterán heti 6 napon dolgoztat, és a mesterhatos minden gyakorlatát alkalmazza. A napi edzésed így kábé 10 percre jön ki...max....Soha nem dolgozol két egymást követő nap felsőtesttel, vagy alsóval.

Nekem természetesen egyik sem bejövős, tehát magamnak alkotok edzéstervet. :)
Skacok! Kiolvastunk egy könyvet együtt! (hihi)
A folytatásban: tapasztalatok, Xéni féle fegyencnapló, saját edzésterv, meg amit akartok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

About