2012. október 27., szombat

A tested fogságában- Fegyencedzés

Kedves Alexq, neked ajánlom ezt a bejegyzést, mert a veled való eszmecsere vezetett az alábbi sorokhoz. :) És csak a Te kedvedért, Curva Sud Ungheria! :D
Elolvastam egy könyvet, biztosan sokan hallottatok már róla. Fegyencedzés. Nagyon sok mindent valós problémának tartok, amit leír a faszi, a testépítésről, mint olyanról. Sorolhatnám reggelig...Egy mondat azonban nagyon megfogott, ezt schmittelem is nektek:
"Menj be egy durvább edzőterembe, és látni fogod az emelőket befáslizott csuklóval és térddel, a hátukat a legújabb technológiával készült övvel védik és stabilizáló kötést használnak a könyökükre. Az öltöző mentolos bedörzsölő krémektől, és fájdalomcsillapító olajoktól bűzlik- és mindezek célja a fájdalom kordában tartása. Az ízületi problémák a testépítők állandó társai."
Mikor olvastam, a szemem elé kúszott a kép az edzős polcomról,  ahol ott figyel a térdbandázs, a csuklószorító, a Ben Gay, a Perskindol, a porcképző. Aztán elgondolkodtam, hogy ez normális? Ennek így vele kell járnia? Mármint hogy az helyes, és jó út, hogy tönkrevágod magad, de egy egészséges fekvőtámaszt nem tudsz megcsinálni?
Kötött izomzatok, fájó ízületek. Nem. Ez nem helyes.
Nah, amiket olvastam, az így kábé ezt mind felborítja. És rohadtul igaza van. Én pld. nem tudok fekvőtmaszozni. Két kézen sem. Nem hogy egyen. És akkor most ez így sorolhatnám, megint, de nem. Felkeltette az érdeklődésem, és ha valami felkelti az érdeklődésem, akkor általában semmi sem tart vissza attól, hogy kielégítsem a kíváncsiságom. :) Nincs vesztenivaló, kipróbálom, és lefogom nektek írni, mit és hogyan, és merre, és hány méter, és különben is meg egyébként is. :) Challenge miatt muszáj vagyok terembe járni, december 8-ig biztosan, tehát a kettő MOST nem fogja kizárni egymást.
A lényeg: A rendszer hat alapgyakorlatból indul ki. A hat alapgyakorlat 10 kisebb gyakorlatra van bontva. Nincs az az Isten, hogy mindent leírjak, kimásoljak a könyvből, úgyhogy a print screen jó barátom, nesze tessék:

Nah, ezek a hatosok. Amik tizesekre vannak bontva, nehézségi sorrendben. Tehát a legkönnyebb gyakorlattal fogod kezdeni, és 10 lépés során eljutsz valami katarzis féléig. :)

A 10. lépések a csúcsgyakorlatok, a mesterlépések. Ez a szint, a katarzis, amit el kell érni. Idővel. :P
AZ EGYETLEN CÉL A MESETERLÉPÉSEK TÖKÉLETES ELSAJÁTÍTÁSA!
Kezdésnek, és fejtágításnak ennyit. Azt azonban előre leszögezném, hogy ha egyszer, valaha képes leszek egykezes húzódzkodásra, akkor....nem tom....találjatok ki valamit, amit megfogadhatok addigra. :P
Tehát a folytatásban:
A 10 lépések
Az edzésterv
A tapasztalataim
Talán néha még videjót is kaptok majd tőlem. ;) Talán!

Csók-pusz,
Ciklon/Xéni

4 megjegyzés:

  1. Na erre őszintén nagyon kíváncsi vagyok! Hajrá!

    VálaszTörlés
  2. Nekem anno nagyon bevált! Arra érdemes figyelni - mert te is hajlamos vagy túlvállalni magad :) -, amit ír is a könyv, hogy az első lépéssel kezdj még akkor is, ha az nagyon könnyűnek tűnik, és csak azután lépj tovább, hogy a technika megszokássá vált. Kíváncsi leszek a tapasztalataidra.

    Amin még gondolkoztam a korábbi bejegyzések kapcsán: a mostani testsúlyoddal hogy bírja a térded a futásokat?

    VálaszTörlés
  3. Kivételesen minden lépésem megfontolt lesz, nem akarok mindent egyszerre, és szép türelmesen építem amit építeni kell. :)
    A térdem szerencsére sokkal jobban, mint 30 kg-val ezelött, de néha-néha még bedurran, és vannak alapvetö mozdulatsorok, amiket természetellenesnek érzek, mert fájdalmat okoz. Azt hiszem a jelentōs súlyveszteség, a porcképzö, és a néhány hetes pihenö felért egy komplett rahbbal. Ez majd most ki fog derülni a félmaratonra készülés közben. :)

    VálaszTörlés
  4. Videót akarok! :)

    VálaszTörlés

About