2012. október 30., kedd

It pays off


Mindannyiunknak tudnia kéne, milyen lábazni. Úgy értem, az volna a normális, hogy mind tudjuk. Mindenki, és ebbe duplán beleértem a testépítőket, méltatlanul elhanyagolja a láb edzését. Pedig hát nincs annál nevetségesebb, mint egy szanaszét gyúrt faszi pipaszár lábakkal. És kis millió példát lehetne erre mondani. Kockahas, brutál bicepsz, vállak, hát, tricepsz, ez a trendi. Aztán hogy alul hogy néz ki, az már tök nyolc.
Nah már most, a Fegyencedzés szerint, a felsővégtagok minden mozgása a lábakon keresztül közvetített erőkre támaszkodik. A guggolás, ha lehet így mondani, dinamikusan megdolgoztatja az alsó test minden izmát.
A teljes mozgástartomány minden izmot azonos mértékben fejleszt. Mit takar a teljes mozgástartomány? Ha a comhajlító izmaid a vádlid érintik, akkor tekinthető teljesnek egy guggolás. Ha térdproblémákkal küzködsz, akkor a teljes mozgás végrehajtása esetleg gondot okozhat, de amennyiben betartod a szinteket, mire olyan fokozatra érsz, ahol fájó volna a mozgás, annyira megerősödnek az izmaid, hogy már nem okozhat gondot a gyakorlatsor elvégzése.
Megint hangsúlyozzuk, hogy nem lendületből guggolunk. Mikor lent vagy, 1-2 másodpercre tartsd meg a mozdulatot, hogy a kizárd az egyenletből a lendület tényezőt.
A guggolás 10 lépése így néz ki:
  1. Guggolás gyertyaállásban (Cél: 3x50)
  2. Bicska guggolás (Cél: 3x40)
  3. Guggolás támasszal (Cél: 3x30)
  4. Fél guggolás (Cél: 2x50)
  5. Teljes guggolás (Cél: 2x30)
  6. Guggolás zárt lábbal (Cél: 2x20)
  7. Felemás guggolás labdával (Cél: 2x20)
  8. Fél egylábas guggolás (Cél: 2x20)
  9. Egylábas guggolás támasszal (Cél: 2x20)
  10. Egylábas guggolás (Legvégső próba: 2x50)
Megint egy kis vidi:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

About