2012. október 31., szerda

Jut the way it is

Következő etap a harmadik gyakorlat, a húzódzkodás. Kis millió hálivúdi múviból nyomathatnék részleteket...Nekem van egy kiemelkedő mégis...Jason Statham a Halálfutamban... A nyálad csorog, az állad leesik, és pár pillanatra talán szerelmes is leszel...
No igen...miről álmodik a lány. :)

Nyah...Wade azt írja, az emberi test legnagyobb izma a széles hátizom. Természetesen ezen kívül is jó pár izomcsoportot megmozgat ez a gyakorlat. Állítólag a legkönnyebben, és leghamarabb fejlődő terület is a hát. Ezt majd azért checkolom. :)
Mindenesetre önmagában a tény, hogy elbírod önmagad elég motiváló tud lenni, ha esetleg a brutál mega hiper szuper hát nem volna elég. A háton kívül persze részt vesz a dologban a bicepsz is, de fogástól függően tricepsz, illetve deltaizomzat erősítésre is kíválóan alkalmas.
Az ideális mozgástartomány...a kvázi egyenes karoktól egészen addig, amíg az állad a rúd fölé nem kerül.
Hogyan tartsam a praclim kérdés. Eleinte ahogy jól esik, alsó/felső/kalapács fogás, rád van bízva. A gyakorlatok nehezedésével párhuzamosn valószínűleg a kalapács fogást fogod preferálni. De ez nem törvényszerű.
Húzódzkodás...de hol? A csóka azt állítja, hogy egy idő után rájössz majd, hogy gyakorlatilag bárhol. Kezdve egy gerendán át egy faágig, bárhol. Ettől függetlenül javasolja, ha otthon akarsz edzeni, egy ajtófélfák közé beszorítható húzódzkodó rúd beszerzését.
Kiemelendő, hogy minél nagyobb a súlyfelesleg, annál lassabban fogsz haladni ebben a gyakorlatban, mert ez az egyetlen a hat közül, ahol ténylegesen a teljes testsúlyoddal dolgozol. De nem szabad elkeseredni, fogyó, fogyó, és még egy kis fogyó, és akkor esetleg van sanszod túllépni az 5.-6. szinten. Előferdülhet, hogy hónapokba fog telni, mire egyik szintről a másikra jutsz, de sose add fel!
Azt hiszem itt fontosabb a türelem, mint bármelyik más sport esetében...
És akkor a 10 lépés, ahogy megszokhattuk...
  1. Függőleges húzás (Cél: 3x40)
  2. Vízszintes húzás (Cél: 3x30)
  3. Bicska húzódzkodás (Cél: 3x20)
  4. Fél húzódzkodás (Cél: 2x15)
  5. Teljes húzódzkodás (Cél: 2x10)
  6. Húzódzkodás szűk kéztartással (Cél: 2x10)
  7. Felemás húzódzkodás (Cél: 2x9)
  8. Fél egykezes húzódzkodás (Cél: 2x8)
  9. egykezes húzódzkodás törölközővel (Cél: 2x7)
  10. Egykezes húzódzkodás (Legvégső próba:2x6)
 A folytatásban: A lábemelés

2 megjegyzés:

  1. Ha ilyen lesz a hátam, eljössz velem egyet kávézni? Persze szigorúan fekete, tej nélkül, édesítővel, és olyan helyre, ahol van zero cola is a kínálatban. :D

    VálaszTörlés
  2. De csak ha tényleg lesz zero cola :P És kávét pedig csak tejjel! :D

    VálaszTörlés

About