2012. október 21., vasárnap

Sült hekk filé, párolt zöliköri, és újhagymás joghurt öntet

Ímé az első recept Xéni jóvoltából. Tudni kell, jó ideje véresen unom a halevést. Szal azért minden negyedik nap oda tud verni az ember búrájának a dolog. De ebben a formában azt hiszem mindennap tudnám enni. :) Egyszerű, de mégis nagyszerű :)

Hozzávalók:
500 g hekk filé
500 g (fagyasztott) zöldségköret
2 darab 0 %-os natúr joghurt
2 szál újhagyma
Fűszerek
Vaj

Zöliköri:
Egy lábos aljában fakanálnyi vajat olvasztunk. Ha felolvadt, önthetjük is rá a zöldségeket, kicsit összekeverjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy 2-3 ujjnyi legyen alatt, nem áztatjuk, nem főzzük, pároljuk! Megsózzuk, ízlés szerint. Lefedjük, és gyakran kevergetjük, figyeljük, hogy ne fogyjon el alóla a víz, mert akkor kozma lesz. :) Kábé negyed óra-20 perc alatt megpárolódik, de ez változó, néha kóstolgassátok, és ha megpuhult, akkor nyilván kész van. :)

Haluci:
A halak mindkét oldalát jól besózzuk, és hagyjuk állni benne. Mikor milyen kedvem van, csak sózva van, de előfordul, hogy a kedvenc fűszer combo-val ízesítem (só-bors-pirospapika-fokhagymapor). Szintén ízlés szerint. Ha már állt egy picit a sóban, nem kell sokat, akkor oliva olajat melegítesz egy teflonos serpenyőben, és piroskásra sütögeted mindkét oldalát.

Öntet:
Két 0 %-os joghurtot egy tálba öntünk, és belekarikázzuk a 2-3 szál újhagymát, a zöldjét is. Legalábbis én igen, mert nagyon szeretem. Aztán só, bors, fokhagymaporral ismét ízlésszerint lehet fűszerezni.

Tálalás! :)
Fogyasszátok egészséggel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

About